Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцане на окачването

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скърцане на окачването

Здравейте,
    Сутрин рано имам странно скърцане когато все още времето е студено. Възможно ли е да е някакъв проблем?
    Какво трябва да направя. След като се стопли времето се оправя това или като покарам малко повечко благодаря
    Забравих колата е Алфа 147 1.9ЖТД 2002г.

тампони на носачите !

Comment

И/или на стабилизиращите щанги...
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Съгласен съм с "totoza" и при мен беше така и се оказаха тампони на носачите

Comment

ЗДР.Имам същатата кола и се оказаза че са рециклирани шарнирите на носачите купих си нови и всичко беше ОК.Шума беше ммнго дразнещт.

Comment

Има триста теми за скърцане по ходовата част. Не откривайте топлата вода, а търсачката
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
              Има триста теми за скърцане по ходовата част. Не откривайте топлата вода, а търсачката
              Абе само на мен ли не ми изкарва, каквото искам, тази търсачка?

Comment

Първоначално публикувано от hysterics Покажи съобщение
                Абе само на мен ли не ми изкарва, каквото искам, тази търсачка?
                Тя търсачката е много специална колега трудно се намира нещо конкретно в нея.

По темата: значи и аз имам проблем с това скърцане сменил съм горните носачи, значи остава да е от долните? чува се от предно дясно колело едно проскърцване, което се обажда на дълги растояния като се кара колата!? Някакви идеи?
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

от щангата е малко вероятно,въпреки че е възможно

Comment

Много често когато се сменят носачите на подемник се стягат в положение което е различно от работното. С други думи, носачите се стягат когато колата е на подемника с виснали гуми, след като се пусне колата на земята съответно се пресукват втулките и след време(може и след година) започват да скърцат.
                    Процедурата която се прави е следната, качва се колата на подемника, разхлабват се носачите, напъва се с щанга и междувременно се стягат, или изобщо не се качва на подемник а на канал се разхлабват и пак се стягат. Това е...при мен имаше подобрение, но както повечето се сещат щом веднъж са почнали да скърцат....и т.н.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Кажете възможно ли е от биалетка или вътрешен или външен кормилен накрайник да скърца рано сутрин при преминаване по неравности с така по-висока скорост...Всичко съм сменил от пред преди 2 месеца...2 горни 2 долни носача от колегата Камен666 (феби билщайн) + полиуретанови тампони на стабил. щанга, нови са ми амортисьорите ...Дефакто само биалетки и накрайници не съм сменял
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        Кажете възможно ли е от биалетка или вътрешен или външен кормилен накрайник да скърца рано сутрин при преминаване по неравности с така по-висока скорост...Всичко съм сменил от пред преди 2 месеца...2 горни 2 долни носача от колегата Камен666 (феби билщайн) + полиуретанови тампони на стабил. щанга, нови са ми амортисьорите ...Дефакто само биалетки и накрайници не съм сменял
                        от биалетки и накрайници няма как да скърца

Comment

Първоначално публикувано от totoza Покажи съобщение
                          от биалетки и накрайници няма как да скърца
                          Да, те чукат като на умряло, особено биалетките
                          При мен скърцането идваше от горни носачи.
                          sigpic

Comment

скърцат тампоните на горните носачи
                            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Да де...смисъл при мене звука е все едно нещо не е затегнато и се мандахерца и всеки момент нещо от дясно ще падне...Но това само рано сутрин като е студена и като мина по-бързичко през някаква вдлъбнатина (пропадане) на асфалта....
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X